Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ




Καλούνται οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες και φοιτητές, οι διδάκτορες και οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τομέα Παιδαγωγικής που εκπονούν ή έχουν ολοκληρώσει την εκπόνηση της εργασίας τους κατά το χρονικό διάστημα 2013-2016, να υποβάλουν έως την 30η Οκτωβρίου 2016 στη διεύθυνση hodol@edlit.auth.gr την περίληψη της εργασίας που εκπονούν ή που έχουν ήδη εκπονήσει. Οι περιλήψεις πρέπει να ακολουθούν πιστά τις τεχνικές οδηγίες.

Οι περιλήψεις έχουν μέγεθος 800-1000 λέξεις και περιλαμβάνουν το θεωρητικό πλαίσιο της εργασίας (βασική βιβλιογραφία 5-10 τίτλους) καθώς και τη μεθοδολογία της εργασίας. Εάν είναι προχωρημένη και έχει και συμπεράσματα ο συγγραφέας συμπεριλαμβάνει και αυτά.
Στο σώμα του ηλεκτρονικού μηνύματος ο συγγραφέας αναγράφει τον επόπτη ή την τριμελή του (εάν πρόκειται για διατριβή που έχει περατωθεί) καθώς και ένα τηλέφωνο και mail επικοινωνίας. 
Οι περιλήψεις γράφονται σε ακαδημαϊκό ύφος και σε όσο το δυνατόν πιο σωστά ελληνικά. Είναι δακτυλογραφημένες με μονό διάστημα (ισχύει και για τις βιβλιογραφικές αναφορές), με περιθώρια 2,54εκ. επάνω και κάτω και 3,17εκ αριστερά και δεξιά, σε χαρτί δακτυλογράφησης Α4 και σε γραμματοσειρά Times New Roman 14. Oι υποσημειώσεις είναι σε μέγεθος 12.
Στην αρχή της ανακοίνωσης αναγράφονται ο τίτλος της (περιεκτικός και το δυνατόν οικονομικότερος) με bold [έντονα γράμματα], το όνομα του συγγραφέα (αφήνοντας μία γραμμή από το κείμενο) με italics, η ιδιότητά του και η ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης στο ελληνικό σχολείο


Μαρία Παπαδοπούλου
μεταπτυχιακή φοιτήτρια ή Υποψήφια Δρ.
marpap@edlit.auth.gr


Εάν υπάρχουν υπότιτλοι ή επιμέρους τίτλοι, πρέπει να δηλώνονται ή να αριθμούνται με σαφήνεια και ενιαίο τρόπο. Ο υπότιτλος απέχει δύο γραμμές από το κείμενο που προηγείται και μία γραμμή από το κείμενο που ακολουθεί.
           
ένας σχετικά νέος τομέας έρευνας, όπου τα δύο επιστημονικά πεδία αλληλεπιδρούν δυναμικά για την καταγραφή των στοιχείων που συνθέτουν τις υλικές αναπαραστάσεις του παρελθόντος και για τη σύνδεσή τους με ευρύτερα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της σύγχρονης Ελλάδας.
1. Μελέτες Περιπτώσεων
Η οργάνωση και επιμέλεια της προβολής της ναυτικής κληρονομιάς στο κοινό προέρχεται από ποικίλους φορείς στην Ελλάδα, κρατικούς…
«Διπλά εισαγωγικά» χρησιμοποιούνται για αναφορές από άλλα κείμενα, ‘απλά εισαγωγικά’ για τεχνικούς όρους ή για αναφορά μέσα σε αναφορά. Για έμφαση μπορεί να γίνει περιορισμένη χρήση πλαγίων γραμμάτων (Italics). Παρακαλούμε να μην γίνει χρήση υπογράμμισης ή έντονων γραμμάτων (bold). Οι παράγραφοι παρακαλούμε να δηλώνονται με ένα Tab δεξιά και όχι με κενό.
Οι Σημειώσεις έχουν συνεχή αρίθμηση σε όλο το κείμενο. Σε εργασίες γραμμένες σε επεξεργαστή κειμένων, οι σημειώσεις τοποθετούνται στο κάτω μέρος της σελίδας με αυτόματη αρίθμηση και μορφοποίηση.

Οι Βιβλιογραφικές Αναφορές γίνονται μέσα στο κείμενο. Αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα  ή των συγγραφέων, το έτος δημοσίευσης του έργου και οι αριθμοί των σελίδων εφ’ όσον χρειάζεται, εντός παρενθέσεως όπως στα παραδείγματα:

... όπως γράφει ο Morris (1971: 287-294), ...  
... όπως γράφουν οι ειδικοί (Morris 1971), ...

΄Ολα τα έργα που αναφέρονται στο κείμενο πρέπει να συμπεριληφθούν στις Βιβλιογραφικές Αναφορές στο τέλος της εργασίας (αφήνοντας δύο γραμμές από το τέλος του κειμένου, ή, εφόσον υπάρχει χωριστή σελίδα σημειώσεων, από το τέλος των σημειώσεων). Εκεί αναγράφονται σε αλφαβητική σειρά κατά το όνομα του συγγραφέα, ακολουθώντας τον εξής τύπο:

Βιβλία
Macksey, Richard & Eugenio Donato (επιμ.) (1972). The structuralist controversy. Baltimore: The Johns Hopkins University Press.
Prieto, Luis J. (1986). Μηνύματα και σήματα/Μτφρ. Δημήτρης Μοσχόπουλος. Αθήνα: Νεφέλη.

Κεφάλαιο σε βιβλίο
Todorov, Tzvetan (1972). Language and literature. Στο Richard Macksey & Eugenio Donato (επιμ.), The structuralist controversy, σσ. 125-33. Baltimore: The Johns Hopkins University Press.

Άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό και αλλού
Denzin, Norman (1987). On semiotics and symbolic interactionism. Symbolic Interaction, 10(1), 1-19.
Διαμαντόπουλος, Θανάσης (2007, 28 Δεκεμβρίου). Εσωτερικ(ευμέν)ή δικτατορία. Η Καθημερινή 13.
Jarvenpaa Stephen (1999). Consumer trust in an internet store: A cross-cultural validation. Journal of Computer-Mediated Communication 5(2), 129-152, στο http://www.ascuc. org/jcmc/vol5/issue2/jarvenpaaa.html (πρόσβαση 7/1/ 2005).

Διαδικτυακά διαθέσιμο βιβλίο
Goldman, Erwin (1914). The social significance of the modern drama. Βοστώνη: Badger Books, στο
(πρόσβαση 9/2/2004 από την ψηφιακή βάση δεδομένων του Πανεπιστημίου Berkeley).

Ιστοσελίδες
EC-European Commission (2006). Eurobarometer 64: Public οpinion in the European Union, στο http://www.europa.eu.int/comm/public_opinion/archives/en.pdf
(πρόσβαση 17/4/2006).
Θα γίνουν δεκτές οι περιλήψεις για ανάρτηση στο blog του Συνεδρίου και για ανακοίνωση, εφόσον:
(α) αποκαλύπτουν με σαφήνεια τη θεωρία, την οποία υιοθετούν, είτε μέσω μιας θεωρητικής εισαγωγής, είτε χωρίς εισαγωγή, αλλά με μια σύντομη άμεση ή έμμεση αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο και στη συνέχεια με τη χρήση μιας συνεπούς ορολογίας, που να απορρέει από αυτό το πλαίσιο,
(β) ακολουθούν την επιστημονική δεοντολογία.  

Στις συνεδρίες συντονιστές και συντονίστριες είναι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές. Οι συνεδρίες θα είναι θεματικές (θέμα εργασίας) ή οργανωμένες γύρω από τον άξονα της συγκεκριμένης μεθόδου έρευνας που υιοθετεί η εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου